16.9.2013

I'm free as my hair

Kuten varmaan muutamaan otteeseen blogissa on tullut selväksi, hiukset on mulle aika sydämen asia. Joten, miksi en omistais kokonaista postausta niille? Niitä, joita ei hiustenhoito yms kiinnosta, voi varmaan skipata koko homman.

Rakastan kaikkea hiuksiin liittyvää. Leikkausta, värjäystä, laittoa. Leikkausta en kyllä hirveesti oo päässyt harrastamaan (sitten ala-asteen, anteeks Marissa), mutta värjäystä ja laittoa sitten sitäkin enemmän.

Oman tukan värjään ja leikkaankin aina itse, poikkeuksetta. Tai lähes poikkeuksetta, silloin tällöin päästän siskon käsiks mun hiuksiin jos en ite osaa värjätä tietyllä tavalla. Mut varsinkin tämmöstä yksväristä tukkaa käsittelen aina ite. En tajua miks maksaa jollekkin kampaajalle 50e siitä et se vetää mun tukan mustaks ja leikkaa latvoja ku osaan tehä sen ihan ite? :D

Oon elämäni aikana ihan muutaman kerran värjäyttäny tukkaani. Monille se tuntu olevan jopa jonkintasoinen järkytys, kun kolmosluokkalainen pellavapää Nita tepasteli luokkaan räikeänpunaiseksi (tai siltä se ainakin silloin tuntu) tukassaan.

Sen jälkeen mut ollaankin nähty vaikka minkävärisessä tukassa. On ollut sinistä, punaista, kaksiväristä (toiselta puolelta punainen ja toiselta vihreä…KYLLÄ), pinkkiä (rakkausväri ♥), blondia, mustaa, ruskeaa, oranssia and the list goes on. Taisin olla tän värjäysbuumin kanssa villeimmilläni pari vuotta sitten, se oli sitä aikaa kun äitiä ei oikeestaan enää kiinnostanut koska oma tukka ja olin jo sen verta vanha ja olin oppinu ite lätkimään kaiken värin mun päähän. Lähti niin sanotusti mopo käsistä heh.

En kuitenkaan oo hetkeekään katunu kyseisiä kokeiluita. Oon sitä mieltä, että hyvä vaan, oon nimittäin sitä kautta löytäny ne värit jotka sopii mulle parhaiten ja joista eniten tykkään. Koen näihin kuuluvan punainen, blondi, musta ja pinkki. Ei oikein nuo muut shokkivärit enää iske, paitsi en tiiä miltä näyttäis kirkuvan liila tai sininen tukka…. !

Tein kuitenkin pari kollaasia tukanväreistä ja –malleista, jotka mun silmää miellyttää.

PicMonkey Collagetukka2

tukka1PicMonkey Collage

Eli pitkä ja laineikas hippitukka, puolipitkä lyhyt malli kunnon kiharat ja myös rastat tietyissä määrin näyttää mun silmiin hyvältä. Ja tottakai tommonen ylitupeerattu pehko, ah että.

No juu. Nää nyt on suurimmaks osaks vaan haaveilua, joten eiköhän palata takaisin tähän mun omaan tukkaan!

DSC_0514

Tässä on ainoot tuotteet, jota omaan tukkaani tunnen. Muutama sana jokaisesta:

1. Schwarzkopf Gliss Hair Repair with Liquid Keratin. Eli siis hoitoainesuihke. Suihkuttelen tätä tukkaan aina suihkun jälkeen, jättää kivan pehmeeks tukan mutta sitku tukka kuivuu niin ei huomaa et ois laittanu yhtään mitään. En sit tiedä auttaako tää yhtään mitään mut katellaan…

2. Proffs Super Extra Strong hairspray. Tää on yksinkertasesti parasta hiuslakkaa ikinä. Pitää tupeeraukset pystyssä joka menossa (tiedän mistä puhun, nimittäin mun vakio keikkalakka!) eikä pikkusade vaikuta mitään. Tästä ei oo mitään pahaa sanottavaa, ei tee hiuksista semmosta levyä ja ah parhautta. Ja tällä pystyy myös tarpeen tullen suoristamaan hiuksia, on testattu!

3. L`oréal Paris Elvital Extraordinary Oil. Eli siis hoitava hiusöljy. Ensimmäisen kerran törmäsin kyseiseen tuotteeseen eksän kautta, ja sit totesin sen itsekkin loistavaks. Hölvään tätä tukkaan usein suihkun jälkeen hiusten kuivuttua. Ja tosiaan kannattaa pistää vaan latvoihin, ja jos ne on kuivat. Nimittäin jos se tukka ei imase tota nii jää aika mielenkiintosen rasvasen näköseks. Sen takia harvoin käytän tota silleen ennen lähtöö johonkin, vaan just illalla suihkun jälkeen.

4. DermaSyd FrizzFree Straightening spray, eli lämpösuoja/suoristussuihke. En tykkää pistää tätä suoristaessa tukkaan koska tuntuu et tätä menee helposti liikaa ja se jää tosi ällöttävän tuntuseks. Käytänki tätä vaan silloin harvoin ku föönaan tukkaa.

LiveColorXXL_99_Deep_Black_193566_print_1772H_1772W

Tässä on ainoo musta hiusväri jolla tukkaani värjään. Oon todennu tän parhaaks, joten miks vaihtaisin?

Oon oman tukan suhteen suhteellisen laiska. Tässä kuitenkin muutamia esimerkkejä, miten sitä laitan:

DSC_0455

Tupeeraan hullusti, harjaan taaksepäin ja lakkaa päälle…

WP_000165

Tupeeraan tosta päältä ihan ylös tolleen PUFFF ja sit jokapuolelta vaan pystyyn (tän teen sillointällöin tasaottiksen kanssa ja sillointällöin otsatukka sivussa)…

DSC_0504

Sitten tää, kevyt tupeeraus sivuotsiksella…

DSC_0494

Kokeilin myös tämmöstä ampiaispesätukkaa yks päivä, enkä oikeen tiedä tykkäänkö vai enkö…

WP_000176

… Ja sitten tottakai tää tavallisen tylsä, lättätukka tasaottiksella.

Näiden lisäks mun tukkavaihtoehtoihin kuuluu ponkkari, jommallakummalla otsiksella.

Nyt viimeaikoina oon pitäny paljon sivuotsista, koska varsinkin koulun keittiöpäivinä se on paljon helpompi pyyhkästä myssyn sisään kuin tasaottis. Tykkään kuitenkin molemmista paljon!

Nyt kysymys, kiinnostaisko ketään mistään näistä kampauksista tarkempaa tutoriaalia? :) Voisin kuvata sen teille vaikka ensviikoks.

Mut eiköhän tässä oo juttua tälle kerralle, katotaan missä merkeissä seuraavan kerran palaillaan! Heihei ♥ Jättäkää jotain kommenttia niin tuun iloiseksi!

10 kommenttia:

 1. Hei tee tosta ampiaispesä tukasta tuto! ja voisit tehhä myös tosta et vejät taakse ton tukan:)

  VastaaPoista
 2. Rastat kannattaa ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rastat vois joskus olla kivat... :D kun kasvattas eka tukkaa tarpeeks!

   Poista
 3. ooot toi ampiaisperä on ihana! sopii ihan tosi hyvin :3

  VastaaPoista
 4. 1,3 kuvien tupeeraukset alko kiinnostaa, niistä ois kiva saada tuto ! :)

  VastaaPoista
 5. heii! opiskelen parturi-kampaajaks ja oon kysyny kans tota et miks pitäs mennä kampaajalle värjää mustaks ku voi hakee kaupast värin ja itekki värjää. noh, sit kun oot tarpeeks monta kerrosta vetäny tota kaupan mustaa väriä hiuksiis, sä et välttämättä saa sitä pois vaikka menisit kampaajalle kun kaupan värinpoistot ei toimi. niis on siis jotai väriainetta, jota ei ees kampaajan litkuilla saa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei, tätä en tiennykkää vielä! :D apua kohta en uskalla enää värjää jossen pääsekkää mustasta eroo... XD

   Poista